Lillestrøm Bowling logo.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Oslo-ligaen, Veteranligaen og Landsligaen, kort oppdatering :-)

21. sep. 2023, 00:43 av Freddy Haraldsen

Oslo-ligaens første runde ble gjennomført i kveld, med 1. divisjon på Lørenskog, 2. divisjon på Veitvet og 3. divisjon på Holmen. Tidligere i uka spilte vi også vår andre kamp i veteranligaen ????

Lillestrøm 1 møtte fjorårets seriemester og tok en fin 4-1 seier over en av favorittene i ligaen. Ingen av lagene fikk i gang noe storspill denne første runden, og lagscoren vår ble beskjedne 2.174 mot deres 1.974. Uansett en sterk og viktig seier for laget vårt i serieåpningen ????

Best av våre på Lørenskog ble Daniel med 725, fulgt av Freddy med 690 og Arild med 689. Arild åpnet best med en serie på 200, mens Daniel avsluttet best med 226 i siste serie. Lyspunktet for unge Haraldsen var at han leverte over 400 på de to siste seriene etter en begredelig start ????

På Veitvet var det duket for et durabelig internoppgjør mellom Lillestrøm 2 og Lillestrøm 3, en kamp som til slutt endte 4-1 til førstnevnte, med en lagscore på 2.287 mot 2.033 til Lillestrøm 3. Med 2.287 ble også Lillestrøm 2 beste Lillestrøm-lag for kvelden, sterkt ????

Best av våre på Veitvet, og kveldens Lillestrøm-spiller uansett lag, ble Mats med sterke 801 på sine fire serier. De tre spillerne på Lillestrøm 2 fulgte deretter med Arne på 792, Roar med 770 og lagleder Thomas med 725. Øvrige spillere på Lillestrøm 3 var Stein med 639 og Monica med 593.

På Holmen var vårt lag, Lillestrøm 4, ute mot Skru 2 og dro i land en fin 4-1 seier med en lagscore på 1.971. Denne lagscoren var også rundens tredje beste, og laget har lagt seg godt til rette på 3. plass på tabellen etter første runde, moro ????

Vår beste spiller på Holmen ble Bjarne med sterke 590 på sine 3 serier, fulgt av Knut med 504, Linda med 469 og Brit med 408.

Neste runde går først om to uker, onsdag 4. oktober. Da skal 3. divisjon til Lørenskog, der vårt lag møter sterke Oslo 3. Turen går til Holmen for lagene i 2. divisjon, der våre lag skal møte Oslo 2 (mot Lillestrøm 2) og Veitvet Seniorbowl 1 (mot Lillestrøm 3). På Veitvet skal vårt lag i 1. divisjon ut mot Red Crown 1 som topper tabellen etter første runde.

Dette kan bli en riktig spennende runde for alle våre lag ????

Veteranligaens 2. runde ble spilt denne uken.
I første runde endte det med en fin 4-0 seier til vårt lag, som der møtte Trondheim 3. Laget vårt vant denne kampen med hele 382 poeng, med en lagscore på 2.715 mot motstanderens 2.333, så våre spillere kunne absolutt være meget fornøyd med den kampen (Roar, Arne, Bjarne og Brit)

I andre runde møtte vi Trondheim 4, og vår del av kampen ble spilt mandag. For vår del endte kampen med 2.652, altså litt mer beskjedent enn i forrige runde. Arne ble best av våre med 604 på de tre seriene, fulgt av Roar med 557, Bjarne med 516, Freddy med 506 og Stein med 469.

Om dette holder til seier vet vi i øyeblikket ikke, siden resultatene ikke vil være oppdatert før tidligst søndag kveld når alle lagene har spilt sine kamper. Rutinen for resultatregistrering er nå at hjemmelaget skal registrere score for begge lag, og at bortelaget skal sende sitt skjema til hjemmelaget på søndag.

Våre to første kamper i Landsligaen spilles søndag på Metro
Vi var det ene laget (av 9 lag i Landsligaen 3. divisjon Østlandet avdeling 2) som stor over første runde, slik at alle øvrige lag nå har to kamper (i hovedsak spilles dobbeltkamper i hver runde).

Førstkommende søndag møter vi serieleder og fjorårets seriemester i 3. divisjon, Fossen. Kampen går søndag kl. 11:00 med fremmøte 10:30. I søndagens andre kamp som spilles kl. 13:00, møter vi Fossen 2.

Våre utvalgte til disse to Landsligakampene er Marius og Daniel (på Lillestrøm 1) samt Arne og Kjetil (på Lillestrøm 2).

For de som ikke kjenner spilleopplegget i Landsligaen, så er det slik at lagene deles i 1. og 2. lag, der begge lag møter begge motstanderlagene, en gang på hvert banepar, altså til sammen 4 serier. I hver serie får vinnerne av duellene ett poeng, samtidig som det gis ett poeng til beste total score (summen av de to lagene). Beste oppnåelige poengsum er derfor 3 pr serie (om begge våre lag vinner) og da maks 12 poeng på 4 serier.

Disse poengene kalles «banepoeng» og kan sammenliknes med målforskjell i andre lagidretter. Ved uavgjort score i dueller eller totalt pr serie, så bortfaller det ene banepoenget. De med flest banepoeng vinner kampen og får 2 kamp-poeng. Ved uavgjort i banepoeng får lagene 1 kamp-poeng hver. Det er kamp-poengene, deretter banepoengene som styrer rekkefølgen på tabellen.

Vi sees på nye treninger torsdag og mandag!

Freddy ????