S-strike.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Umbro damer

13. sep. 2010, 20:54 av Linda Olafsson

Hadde ikke dagen.

Det ble tap for damene i går. Men vi fikk gode erfaringer med den nye spille formatet. I Umbro, så spiller vi ikke lenger 4 mannslag. Vi spiller 2 X 2 mannslag. Vi gikk fra 3 til 4 serier og banebytte flere ganger i løpet av kampen. Det som var den største forskjellen, var at kampen gikk så mye fortere enn før. Den var mer intens enn det vi var vant til. Høyt tempo fra første slaget. Vi hadde ingen mulighetet til og bäkke opp lagkameratene. Det er noe vi var flinke til å gjøre med det andre formatet.

Kongsberg er kjent for sine meget glatte ansatser. Vi var forberedt for å skifte sko såler til det sjureste vi eide. Har du noen gang sett Bambi på isen? Slik kan det føles i Kongsberg. Lys forholdet i hallen var også uvant. Det var mye mindre lys over banene enn vanlig, noe som tok tid til å venne seg. Harde slag høyt i lommen ga hjemmelaget mange uventet striker. Det er en av fordelene av hjemmehall.

Vi startet kampen med en god del spenning i kroppen. Jeg kan si for meg selv at jeg var meget stresset og hjertet banket hardt. De første slagene mine var jeg ikke fornøyd med. Jeg var heldig og var på team med Amanda. Hun er vant med å konkurrere i tøffe situasjoner og hadde ingen problemer til å si til meg (moren hennes) at jeg måtte roe meg. Vi endte faktisk med å ta den første bane poenget vårt. Merete Haukom og Kristin Nilsen var på neste bane par. Kristin var den som slet her. Dessverre ble det ikke bane poeng på den runden. Ja, det ble faktisk ikke flere bane poeng på oss i løpet av kampen. Vi kunne enkelt tatt flere poeng i kampen. Det var flere runder som vi kunne ha snudd til vår fordel. Vi tapte 3 bane poeng med en score forskjell på bare 5, 12 og 22 kjegler. Det ble 0-2. Alle 4 av oss hadde mere å gi, men motivasjon kan bli borte under forhold som er avgjort så tidlig i kampen.

At det ble tap var ikke noe nederlag i våre øyner. Vi reiste til Kongsberg med målet til å trekke erfaringer med det nye formatet. Laget må finne gode spille partnere/par og bruke treninger til å bli bedre kjent med sin faste partnere. For her er det bare partnerene som kan hjelpe hverandre. I dette formatet er jeg ikke lenger en spillende trener, men bare en spiller.

Vi hadde på forhånd hørt mye om dette formatet som var brukt i den øverste divisjonen. Dette spille formatet er faktisk det som fikk herrene i Vepsa Bk til å trekke laget sitt fra divisjons spill. De likte aldeles ikke formatet da de mistet følelsen av lag ånden. Dette er noe vi kan nå bekrefte, for vår del slår den også negativt ut. Så det vi fikk ut av vår debut kamp, er at vi trenger å forandre trenings opplegg og tilpasse oss det nye formatet. Vi fikk sett hva vi var svakest i og tar nå et tak i dette allerede på neste trening. Vi må også jobbe med tempoet. Vi skal i hallen før vanlig for å spille over 4 baner og spille med faste partnere og partner bytter. Formattet er slets ikke lagt opp for å bruke reserver og er lite vennlig mot å bruke nye spillere. Styrken ligger nok i hvor sterke partnere lagene har.

Vi reiste fra Kristiansand kl 05:30. Noe vi håper vi kan unngå på neste borte kamp.