Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Resultater 4. serieomgang

20. okt. 2011, 12:54 av Rune Barmark

Gode prestasjoner i helgen!

Sesongens første bortekamper ble spilt i helgen da Bodø 1 og Bodø 2 tok turen ned til Helgeland for å spille fjerde serieomgang. Underveis sørover får lagene vite at oljemaskinen i Mosjøen er kaputt, og den innleide maskinen fra Rana også er blitt ødelagt når det viser seg at maskinen går på 110v i stedet for 220v. Dermed går turen for hjemmelaget og bortelagene til Sandnessjøen.

Vi møter Syv Søstre 1 som har to hjemmekamper i 1. divisjon denne helgen, men med hjelp og godvilje fra hjemmelaget og Larvik 2 fikk vi likevel klemt oss inn slik at kampene ble avviklet i "lille" 3. divisjon denne helgen.

Først ut var Bodø 1 mot Helgeland 1. Dette var på ingen måte noen velspilt kamp for noen av lagene da begge lag var på "bortebane" med reverse baneforhold. Med tapet for Rana 1 i andre serierunde friskt i minne gikk Bodø 1 på banen og tapte 1-2 i første serie. Ni kjegler på totalen og en serie på 109 var det derfor ingen imponerende start for laget.

De tre neste seriene skulle det vise seg at laget snur trenden og kjempet seg tilbake og vant alle seriene 3-0. Takket være meget solid lagsamhold vant derfor Bodø 1 denne kampen med 10-2. Totalscore ble 2635-2433. Kampens beste spiller ble Terje med 734. Derimot var det langt ned til sistemann på 551(!) på fire serier.

Etter en pause, og Syv Søstre 1 har banket Larvik 2 10-2, var det klart for kamp mellom Bodø 2 og Helgeland 1. Laget taper første serie med 1-2 og bare 22 pinner på totalen. Lars bommer på en singel kjegle med dobbel i 8- og 9-rute som nok var avgjørende for poengene som glapp.

I andre og tredje serie skjerper laget seg og vinner begge seriene 2-1 med minst mulig margin, 687-684. I siste serie har laget full kontroll og vinner til slutt overraskende 8-4 over opprykkskandidat Helgeland 1. Meget sterk prestasjon av laget på en hard revers baneprofil! Kampens beste spillere var Per Steinar 726 og Jorid 722.

Senere på kvelden gjør Bodø 1 rent bord mot Helgeland 2, 12-0. Laget hever scoren betraktelig til 2873. Kampens beste spillere var Rune med 772, Terje på 759. Bodø 2 sliter i de to første seriene mot Helgeland 2, men får med seg en 9-3 seier til slutt. Kampens beste spiller var igjen Per Steinar med komfortable 731.

Søndagens match for begge lagene var mot Syv Søstre 2. Bodø 2 var først ut og spilte ingen stor kamp med fattige 2413 (150 i snitt!). Likevel holdt det til 11-1 seier og full pott denne helgen!

Bodø 1 suste gjennom kampen sin med 11-1 seier, men et unødvendig kamppoeng ble tapt når enkeltspillere gir opp lagspillet. Kampens beste spiller var Terje på 799, en sterk score på utfordrende baner som ikke ga store gavepakker.


Når man konkluderer spillet denne helgen kan man fort forstå at Syv Søstre sin hjemmebane er fryktet rundt om i bowlingriket. Det er ganske tøft og modig gjort av klubben å ha en slik vanskelig hjemmeprofil som er revers, som gir ingenting tilbake hvis en spiller dårlig teknisk bowling.

Det viste seg fort at mange av klubbens spillere spiller på mye erfaring, men mangel på/"glemt" "grunnbowling" gjør at scoren blir deretter. Det er ikke mye som skal til for de aller fleste og vil heve scoren betraktelig på litt utfordrende baner om de bare ønsker å legge ned litt trening i det.


Alt i alt har denne helgen vært en stor seier for klubben med full pott på begge lagene som nå topper divisjonsgruppen med 1. og 2. plass. :-)