Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Oppsummering av norvember

1. des. 2011, 05:47 av Rune Barmark

Mye godt spill av flere i klubben den siste måneden.

Serierunde 5:

Bodø 1 spilte utsatt kamp 12. november mot Rana 2. Laget åpner rundt par (792) og tar tre banepoeng. I neste serie satte Rune og Terje "fyr" på spillet med en kanonrunde på hele 501 (254+247) på sitt par og det ble hele 927 på totalen og 3-0 til hjemmelaget. I tredjeserien synker totalscoren på hjemmelaget med nesten to hundre pinner (722), men det gjør likevel ingenting når det hentes tre nye poeng. Siste seire ble avsluttet rett over par (810) og kampen ble vunnet komfortabelt 12-0 mot et Rana 2 som kjempet tappert hele veien. Totalscoren på lagene ble 3257-2415. Kampens beste spiller ble Rune på 854 fulgt av Steinar med 834. Tre mann over par på kampen og sistemann ikke veldig langt i fra kan ikke annet sies enn å være meget bra!

Bodø 2 spilte også mot Rana 2 samme helg. Laget jobbet jevnt hele veien og det ble til slutt 12-0 seier til Bodø 2 med totalscore på 2711-2221. Dette var lagets fjerde strake seier etter tapet mot Rana 1 på hjemmebane og laget inntar dermed plassen som tabelltoer - meget sterkt!

Serierunde 6:

Bodø 1 med sin fjerde bortekamp for sesongen mot Fauske BK. Kampen ble spilt på en ny baneprofil som skulle vise seg å være litt mer utfordrende enn vanlig, men langt fra uspillbart. Laget spiller jevnt hele veien og vinner komfortabelt 12-0 med score på 3088. Beste spiller ble Steinar med 847, og nest best var Rune med 791. Tabelltopp for laget til utpå nyåret med 12 poeng på syv kamper.

Bodø 2 skulle spilt kamp mot Polar 3, men som kjent har Polar trekt sitt lag i divisjonen vår. Dermed står laget over denne runden, men inntar tredjeplassen når Rana tar igjen kampen de har til gode på Bodø 2. Heldigvis for laget spiller Rana 1 uavgjort i den ene kampen slik av det kun skiller ett poeng opp til Rana 1 og to poeng til Bodø 1 etter halvspilt sesong!

Nordland Tournament Svolvær:

Tre håpefulle spillere. Bjørn Tore, Jorid og Rune, fra klubben reiste opp til Svolvær i et forrykende vær med storm i kastene og store bølger. Alle tre spilte sin første pulje fredags kveld og Bjørn Tore kom godt ut av det med 1190 (+42) som sikret han en komfortabel 12. plass innledende.

Jorid og Rune kom noe tregt i gang med sine 1037 (+42) og 1103 (+30). Jorid slet med sparene og banelesing og Rune slet med timing og slipp. Det viste seg at samtlige spillere slet videre utover lørdagen med nokså beskjedent spill.

I siste serie på pulen som startet kl 20 på lørdag fikk Rune beskjeden "nå må du spille godt ellers skylder du meg 50kr for Turboen" og klinket til med 256 som gjorde at han var videre på dette. De tre siste seriene hadde han funnet tilbake slippet og timingen og det så straks lysere ut.

Alle spillerene stilte opp i den siste puljen klokken 23(!) lørdags kveld i håp om å kvalifisere seg videre og bedre resultatene. Jorid slet med banelesning og kom aldri i gang og spilte sin dårligste start på 997. Hun klarte dermed ikke cuten som ble på 1099 inkl hcp, kun 20 poeng i fra. Det er vel første gang hun ikke kvalifiserer seg videre og var selvfølgelig veldig skuffet.

Bjørn Tore spiller en ok start på 1159 og sto på slutten og fant "godfølelsen" før mellomspillrunndene på søndag morgen. Rune som viste gode takter i forrige pulje med 664 på de tre siste seriene - spilte seg kraftig opp og endte på 1252 + 30. Det holdt til femteplass og andre mellomspillrunde. Det var naturligvis godt for selvtilliten når spillet sitter.

Søndags morgen står Bjørn Tore klar i første mellomspillrunde. Jorid og Rune med bare få timer søvn stiller opp som supportere. Bjørn Tore dro i land på en andreplass i puljen og 581 poeng og videre til mellomspillrunde 2.

Bjørn Tore og Rune hadde en plan om at begge skulle kvalifisere seg videre til kvartfinalen. På sidelinden satt en trøtt, men spent Jorid. Ting går etter planen der Rune storspiller med 231-239-214 (688) og Bjørn Tore 202-227-204 (633) og går ut som nummer en og to fra mellomspillrunde 2. Alle tre er henrykte over prestasjonene og entusiasmen er på topp.

Kvartfinalen blir en spennende affære med nervøst spill de to første seriene av samtlige og feltet er svært jevnt før siste serie. På baneparet der Bjørn Tore og Rune spiller åpnes det moderat med mange 8- og 9-spare og på det andre baneparet settes det både fire og fem strike på rad. Rune følte at andre og tredje rute med kantkjegler var stang ut og setter inn en forrykende avsluttning med syv strike på rad og avslutter med sterke 246. Med det sikrer han førsteplass og finalespill for første gang i år med 631 på tre serier. Bjørn Tore sliter med splitt og singlekjegler i siste serie og ryker ut med bare ni poeng.

Første finalerunde spilles med mye varierende resultater og Rune går videre med fattige 157 på serien. Andre finalerunde avgjøres derimot ikke før i siste kast i tiende rute. Der setter Christer fra Vågen to kjegler og klipper. Dermed går Ingar fra Polar Team og Rune til finalen. Begge spiller jevnt og sliter med å finne flyt der det blir mange 9-spare på begge to. I niende rute setter Ingar en 7-10 splitt, men mirakuløst faller tierkjeglen og han sparer. Dermed blir det også jevnt i siste rute og Rune taper til slutt med fem poeng.

Alt i alt en meget god prestasjon av herrespillerene denne helgen i Svolvær med 2. og 6. plass. Dessverre gikk ikke Jorid videre og er naturlig nok skuffet. Hun kommer nok sterkere tilbake når neste turnering arrangeres på Aspmyra i Bodø 13-17 desember.