Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Opprykk til 2. divisjon

4. mai 2013, 22:18 av Admin
20130504_152650.jpg

Etter en sesong med mange opp- og nedturer ble det endelig en gledens dag for klubben. Førstelaget gjorde storeslem i dagens kvalifisering til 2. divisjon.

Førstelaget vårt sammen med divisjonstoer Helgeland BK møtte Vågan BK og Harstad BK til kvalifisering til 2.divisjon neste sesong. Det hele lå an til å bli en svært tett og heftig batalje mange kvalitetsspillere på bl.a. aldersbestemte landslag og et par andre av landsdelens aller beste spillere.

Revansjelystne førstelagsspillere etter fjorårets nederlag i Narvik mot Mo i Rana tok i mot Harstad i første kamp. Allerede på oppvarming strakk Rune noe i lysken og det hele så mørkt ut når spillet startet med to dårlige ruter, men det kom seg etter hvert.

Etter en noe nervøs åpning stakk Harstad av med alle tre banepoengene etter en knepen seier på 9 poeng og 22 poeng. I andre serie kontret førstelaget vårt tilbake med 3-0 og lagene sto likt halvveis. Tredje serie ble svært jevn og vi unngikk et nytt 0-3 tap med fattige tre pinner i favør det ene paret vårt, så stillingen var 4-5 til Harstad etter tre serier.

Laget vårt slår nådeløst tilbake, og starter siste serie godt med flere dobler og tripler mot Harstad som tydeligvis sliter med at banene forandrer seg. Laget jobbet knallhardt inn mot slutten og kaprer samtlige poeng, og 7-5 seier til oss! Maken til laginnsats er det virkelig lenge siden vi har opplevd.

Neste kamp gikk mot Helgeland som hadde tapt soleklart 10-2 mot Vågan. Helgelendingene kom tilbake og vant klart 1-2 mot oss i første serien etter en kollektiv svikt. Laget vårt hever seg umiddelbart i de to siste seriene med solid spill av Rune på 257, Terje på 247 og Steinar på 235. Begge seriene vinner vi med 150 pinner og tar derfor vår andre seier med 8-5.

Harstad slår Vågan BK og vi har fått det optimale utgangspunktet før siste kamp mot Vågan der vi selv kan avgjøre med uavgjort eller seier. Steinar åpner meget godt med 248 og sikrer oss to banepoeng. Rune og Terje svarte med fulle sisteruter mot Vågans fulle ruter og dermed tok vi alle tre poengene i første serien.

Andre serien starter tett og jevnt og laget ligger litt bak, men kommer meget sterkt tilbake takket være en utrolig laginnsats hele dagen og vinner 3-0 med storspill av Terje på 246 og 839 på laget. Vi har dermed sikret opprykksplassen! Vågan mister totalt motet, og til slutt vinner vi 11-1 mot vår antatt sterkeste konkurrent som står og tuller på banene de to siste seriene.

Etter en fantastisk laginnsats får vi som betalt og går seirende ut av kvalifiseringen. Vi ser med stor glede frem til høsten i 2. divisjon.

Det minst positive, som er på sin plass å nevne, er den middelmådige gjennomføringen fra arrangørens side. Uten å gå for mye i detaljer så føyer dette seg inn i rekken av direkte svake arragementer fra kretsens side.