gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Sterke reaksjoner på Sandefjord Masters

21. jan. 2012, 00:00 av Kjell Myhre

Usportslig, dusteturnering, ulovlig, boikott etc.

Ordene har haglet ned på klubben for konseptet til Sandefjord masters!

Bakgrunn: I Vestfold har det aldri vært noen tradisjon å arrangere annet enn turneringer med pp finale, det arrangeres aldri noen world cup turnering, NM, klassemesterskap e.l.

Gokstad har i flere arrangerte Sandefjord Open forsøkt andre finaleformer. Det har aldri deltatt mange hos oss, dette av bl.a. muligens av frykt for at snittet skulle gå ned da Gokstad er jo kjent for sine ikke alltid "enkle" baneforhold. Vi prøver å gå ny veier, og prisen er jo som regel underskudd, men vi står oppreist og forsøker på nytt og denne gang er det Sandefjord Masters vi arrangerer i tiden 07-12 februar og for første gang på sikkert flere ti år i kretsen, kun finalespill søndag!

Vi tenkte tidlig at vi skulle få en "Amerikaner" over, så noen Svenske Pergamonspillere, men dette lot seg ikke gjøre. Med sponsorstøtte ønsket man 4 gode inviterte spillere som en ville se under søndagens finalespill. Så kan man jo diskutere hvem de 4 skulle være, klubben ønsket å en viss bredde slik at ikke alle spillerne kom fra samme klubb, desverre måtte Tore Torgersen takke nei fredag og ny spiller ble invitert.

På grunn av vi valgte 4 inviterte så tenkte vi at da øker vi antall som kan kvale til mellomspillet, samt økte premienivået, og totalt er det premier for kr. 58.000,- med et antall deltakere som ligger på rundt 40-50 spillere så er det jo helt fantastisk, la oss få lov til å være så dumme!!!

Hvilke mål har de ulike spillere når de deltar i turneringer? Vinne? Få nok serier til NM? Bare å klare å komme til finalespill? Spille bra med tanke på snittet eller rankingen? Gøy og sosialt? osv. Hvor mange stikker av med premier og kommer til finalespill, eller snudd på hodet og sier hvor mange er det som aldri kommer til noe finalespill eller får premie? Gokstad var klubben som fikk gjennom forslaget om å endre til 1/6 del premiering!

Skulle en begynne å boikotte en turnering fordi samme person vinner 2 ganger på rad? Mulig det, bowling er jo dyrt å sjansen til å vinne er mindre - men hvor mange av de 50-70 som normalt deltar andre steder anser seg sjøl til å ha sjans å gå til topps? Boikott fordi de 4 inviterte som er ranket blant Norges 10 beste får et fortrinn, Mulig det, men se det i sammenheng med konseptet vårt!

Sandefjord Masters kombinerer garantert gode spillere i finalespillet, Høye premier og stor % fordeling av premier i forhold til antall deltakere.

Turneringen går som planlagt og Gokstad bk ønsker alle velkommen om du anser deg for å være programfyll, Verdenes beste eller hva nå du enn er :)