gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Flere kuler blir nå forbudt

1. april 2012, 00:00 av Kjell Myhre

Endelig tenker mange av oss som er fargeblinde, det vil nå bli forbud mot å bruke ensfarget røde og grønne kuler! Hvor mange ganger er det ikke en har tatt feil kule eller blitt gjort oppmerksom på det før en en kaster? Det er jo som regel noen på samme banepar en kommer med, som har enten helt grønn eller rød kule, og dette er utrolig forstyrrende og ødeleggende for ens spill!

Tull og tøys vil vel mange si, men faktisk er det litt mer enn 7 % av alle menn som er fargeblinde, og den kommer i forskjellige former, hvor den vanligste er rødgrønn fargeblindhet. Å være fargeblind er offisielt betraktet som en funksjonshemming, og endelig tar nå ETBF( European Tenpin Bowling Federation) og WTBA ( World Tenpin Bowling Association) og forbyr nå de nevnte farger, men det som er noe rart er at man ikke er blind for kuler som har en fargekombinasjon av rødt og grønt, og derfor vil man alltid se at de store kuleprodusentene vil blande disse fargene i fremtidige kuler, f.eks nye kula til Storm, Vivid, som er blågrønn, Hammers Brick er også er godt eksempel.

Man behøver ikke å være flau av å være fargeblind, og av kjente folk som er det, kan nevnes, Britney Spears, Jim Carrey og Bill Clinton.

Gokstad har forsøkt å få kontakt med forbundskontoret uten at de vil svare på om når de vil gå ut med denne nyheten, heller ikke snakkesalige Rolf Gunnar Bøe og John-Arne Jakobsen fikk en lirket noe ut av. Det er jo et NM om ikke så lenge, så det blir spennende hva man gjør!

Mads Sandbækken opplyser tidlig søndagsmorgen at han er mektig irritert da han har 17 kuler på lager som han nå ikke får solgt!