gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Godt nytt år

31. des. 2012, 12:56 av Kjell Myhre
2154017571_c03f567362_o.jpg

Snart går vi over i 2013 og da kan vi oppsummere litt av 2012:

Målet var å beholde plassen i Umbroligaen, men det ble en svært så tøff sesong, og det endte med at vi måtte ta den tunge veien ned i 1 divisjon. Et av lyspunktene var at vi endelig klarte å ta poeng fra Briskebyen! Heller ikke vårt lag i 2 divisjon klarte å beholde plassen og lagmessig sett var det ikke mye å glede seg over når serien var ferdig i april.

Etter 3 sesonger i Umbro'n måtte en spille i 1. divisjon, og etter halvspilt serie kjemper en nå om å unngå å rykke ned fra denne også. Vi må nok innse at vi ikke har nok gode spillere, (skulle gjerne hatt et par Halvorsen til) samt at vi har slitt med å finne en "hjemmebaneprofil". Det skal nesten ikke være mulig at en måtte vente i over 1 år for å få en seier på hjemmebane. I bunnen av 3 divisjon sliter Gokstad 2 men dette er ok da vi ikke har mål om å rykke opp. I lag NM ble vi nr. 14, og i KM fikk vi 2 og 3 plass.

Klubben arrangerer svært sjelden helge turneringer av diverse årsaker, men vi var svært godt fornøyd med konseptet til Sandefjord Masters som gikk av stabelen i februar selv om mange andre i bowling Norge var av motsatt mening.

Det var ingen seniorspillere som skiftet klubb og vi fikk hilst velkommen til Sturla Murud og Trond Jensen begge fra Jarlsberg. At det skjer endringer på juniorsiden er naturlig.

Vi er stolte og glade for at vi kan gi alle våre juniormedlemmer gratis utstyr og dekke turneringsavgifter. Det må imidlertid jobbes hardt med å heve nivået på disse slik at flere også får lyst til å delta mer i konkurranser.

Alexander Halvorsen ble kretsmester men ellers har ingen av våre dette året vunnet en ordinær helge turnering. Det har blitt mindre serier registrert på klubbens medlemmer enn tidligere år og dette kan skyldes mange ting; økonomi, arbeidssituasjon, manglende motivasjon, familie etc.

I april 2013 er det igjen forbundsting, og det er vel ikke knyttet like stor spenning til hva som kommer til å skje der på samme måte som for 2 år siden, hvor en fikk på plass spilleform og rankingssystem. Nå skal det vel sies at det siste er noe rare greier å forstå for de fleste og mange vil si det også trenger forbedringer.

Et problem som de "høye" herrer i forbundsstyret og også styrer i klubb og krets, må sette fokus på er rekrutteringen til Norsk bowling. Antall aktive juniorer(det vil si spilt i turneringer) har gått ned hver eneste sesong siden 2003/2004, og nå er det kun litt over 100 som spiller rundt om. Dette er svært dramatisk å grep må tas. Heldigvis klarer Gokstad å ha en stabil juniormasse, men det takket være den gulroten vi har, noe som ikke mange andre klubber kan gi. Derfor retter vi en stor takk til Stanghjørnet AS og Jan Petter Lillelien.

Vi takker også byggmester Rolf Undseth AS og Sparebank 1 for kjærkommen støtte. Vi retter også en takk til arrangørene av Sandarcupen som lar oss få delta i arrangementet og her spiller Alexander en stor rolle og hadde det ikke vært for ham hadde vi ikke klart det og vi takker ham og alle de som hjalp til i august.

Grasrotandelen er uhyre viktig for mange idrettsklubber, og også for oss. Idag er 57 personer tilknyttet oss og vi takker dere alle så enormt mye, tusen tusen takk og klemmer sendes i alle himmelretninger :)

17 mai er vel ikke bare barnas dag... og vi skal igjen ikle oss våre flotte maskotter og skape forhåpentligvis mye latter og glede blant store og små, og måtte værgudene stå oss bi.

Men først skal vi takke for det gamle året og feire det nye.

Et riktig godt nytt år ønskes alle.