gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Før forbundstinget

22. april 2013, 21:03 av Kjell Myhre

Så er det igjen klart for forbundsting som avholdes annen hvert år og som vanlig samles delegater fra klubber, kretser og ulike komiteer m.fl. på et hotell på Gardermoen. Vi har lov til å stille med 2 og våre representanter er Anne Karin og Kjell.

Tinget i 2011 hadde mange spennende saker til behandling som var gjenstand for mye diskusjoner. Man kan nok ikke si det samme vil skje i år etter og ha tatt en titt på forslagene. Gokstad har ikke fremmet noen forslag i år, men vi har friskt i minne at vi fikk støtte for 1/6 del premiering i re-entry turneringer. Vi får komme sterkere tilbake neste gang.

Her er noen av forslagene:

- At det kan etableres en halleierforening som vil få talerett på Tinget.

- Domsutvalg og Appellkomite fjernes og at det opprettes et Ankeutvalg

- Overgangsgebyr kreves ikke lenger når en er fristilt av sin klubb og velger å melde seg inn igjen isteden for å bytte til annen klubb. Dette forslaget er vel og bra! Vi har opplevd at medlemmer som har vært usikre og valgt å fristille seg, og etter noen måneder ikke ville bytte allikevel måtte betales overgangsgebyr.
Og videre er det forslag på at det ikke betales overgangsgebyr etter å vært innaktiv i 12 mnd og deretter finner seg en klubb. Juniorer vil ikke betale overgangsgebyr uansett og de vil også slippe karantene.

-Spilleklasse endrer seg etter 31.12 og 31.5 for alle spillere etter rankingpoenga. Dette betyr at du kan starte sesongen f.eks. som B spiller og så er du etter nyttår A. Men det er ikke sånn at om du deltar i en turnering i slutten av desember som fortsetter og avsluttes på nyåret får hcp endra underveis i denne!!!

-At det tillates brukt kun et junior hcp system som skal brukes i alle turneringer utenom NM, er nok et forslag som ikke vil få gjennomslag. Hcp systemet det sikter til er 60 % av diff mellom eget snitt og 210.

- I NM så kan man sette inn "reserver" for kvalifiserte spillere som gir beskjed 1 time etter siste innledende pulje er ferdig at de ikke kan spille finale. Hmm, kan vel bli noe delt syn her tenker jeg.

- Kun regionsvinnerne i 3 divisjon spiller kvallik for 2 divisjon, idag er det 1 og 2 plass som spiller denne kvalifiseringen.

- Oppvarming eller prøvespill i ligakamper endres til å bli minimum 10 minutter! Dette er et godt forslag som går nok gjennom, hvor mange ganger har man stressa i de få kasta en har hatt til rådighet på "vanskelige" baneforhold? Og da kommer vi inn på neste

-I Umbroliga og 1 divisjon må hjemmelaget informere motstanderlaget om hvilken oljeprofil som en skal benytte senest kl. 19 mandag før kampstart. Info må minst inneholde oljelengde og oljemengde! Forslaget har sin begrunnelse i at f.eks ved flyreiser har man kun få kuler med seg og rimelig at en vet ihvertfall noe om hvilke forhold en møter. Og et alternativt forslag i tilknytning til dette:
-Hjemmelagene må benytte en av de oljeprofilene som NBF har plukket ut.
- Bot vil man også få dersom en ikke holder informasjonsplikten eller at oljeprofilen ikke stemmer overrens med det opplyste!
Hva skal en så si om forslaga? Her forventes en ganske så opphetet diskusjon, og utfallet er nok ikke gitt da det finnes fordeler og ulemper. Hvis vi ser på oss selv så eier ikke vi oljemaskinen, den er Metro's og derfor begrenset tilgang. Og hvordan kan NBF utifra f.eks gjennom å velge mellom 4 profiler eller noe vite at det i vår hall eller andres blir til slutt den forventede profil. Hallene er forskjellige og en kan enkelt se for seg klager som måtte komme fra motstanderlaget.

- Fjerning av klassemesterskap, trios og mix double.
- Endre frist fra 31.03 til 15.04 for reg av serier til NM

- Rankingsystemet har 4 forslag som omhandler dette og disse behandles helt på slutten av alle de innkomne forslagene, så må man ta sats igjen og være forberedt på høy temperatur i lokalet. Det å skjønne systemet er ikke så lett.......
Forslagene går ut på at rankingen skal ikke gjelde enkeltserier i ligaspill, men totalt gjennomsnitt på alle spillere. Så vil man unngå at en spiller som har oppnådd høyest score ikke kan få negativ ranking, idag kan man det da det skjer spesielt når lavt ranka spillere møter veldig høyt ranka! Videre er det noen som ønsker at første starten man tar i en turnering med re-entry skal telle mer enn sine gjenstarter. Og til slutt har noen sett litt til Sverige hvor det er et visst antall rankingpoeng å spille om i hver kamp i ligaen, og da vil det være mer poeng å spille for spillerne i Umbroen enn spillere på lavere nivåer, hmmm.

Hva som blir vedtatt vet vi først søndags ettermiddag:)