gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Forbundstinget avsluttet

28. april 2013, 17:01 av Kjell Myhre

Så er tinget over for denne gang, og det uten den altfor store dramatikken.

58 stemmeberettige, som ble svært så godt passet på av dirigent Anne-Britt Nilsen, vedtok blant annet følgende:

- 10 min oppvarming i ligaspill (eller prøvespill som en kaller det)

- Nedleggelse av alle klassemesterskap

- Innføring av bestemannspremier i NM for spillere i de ulike klasser fra B-F (lurer egentlig på hvor mange F spillere som vil stå registrert med 150 serier 31.03.14..... i år 0 gutter og 3 jenter, hmmmm)

- Hvilken spilleklasse du til enhver tid tilhører, bestemmes ut i fra første tilgjengelige ranking etter 31.12 og 31.05.

-Oppmyking av reglene i forhold til overgangsgebyr, (se kommentarer til før forbundstinget)

- Rankingsystemet: Foretas en begrensning i utjevningen som gjør at den dårligst aldri kan få pluss/den beste aldri kan få minus.

- I Umbroliga og 1 divisjon må nå hjemmelaget velge mellom ulike oljeprofiler som NBF plukker ut og hjemmelaget blir da pliktig til å informere motstanderlaget om profilen som en skal benytte senest kl. 19.00 mandag før rundestart og gjør man ikke dette så ilegges en bot på kr. 500,- og gjør man dette flere ganger så trekkes kamppoeng, og skulle noen være så dumme å legge en helt annen profil enn opplyst kan det gå ganske så ille, for for da kan man få stor bot og masse tap av kamppoeng, vel å merke må det foreligge en protest fra motstanderlaget som skal rettferdig behandles. Her var det flere delegater som ga uttrykk for at man var redde for juksing og det må derfor få konsekvenser!

Hvilke profiler som kan legges blir spennende å se, og dette må snarest mulig komme ut slik at man får god tid til å teste ut og trene på den oljeprofilen klubben tilslutt velger. Her må sommerferien inndras, og tenk på klubbene med flere dame- og herrelag samt flere klubber tilhørende i samme hall, som skal teste ut dette. Gokstad gikk mot dette forslaget sammen med kun 14 andre, men vi kan vel si at vi har vel ikke noe å tape, da vi har slitt i flere år med å finne en hjemmeprofil og har frem til nå vært et svært så dårlig hjemmelag.

Alle som synes det er moro å spille trios og mix double mesterskap, kan glede seg da disse nedlegges ikke!

Det eneste som en kan si var litt dramatisk, var at det kom benkeforslag på leder av seriekomiteen, da den sittende fikk kritikk for bl.a serieoppsettet hvor Briskebyen hadde måttet spille 8 bortekamper på rad.
Man kan vel være enig at akkurat det burde vært unngått, men Per Kaare Halvorsen er en godt likt kar og nyter stor respekt for det vanskelige arbeidet med serieoppsettet år etter år, og han ble gjenvalgt med stor margin.

Sist gang kretsen hadde en representant i forbundsstyret var 2 år siden, og nå ble med glede Irene Kragh Eckell, Larvik BK, valgt inn som varamedlem, man unngikk derfor mye "Oslo" dominans. Faktisk så er Irene den eneste som sitter fra Vestfold og Telemark i et styre/utvalg eller komite!

Sven Tore Iversen ble gjenvalgt som president og går på sin 3 periode. Han gjør en formidabel jobb og når han holder innlegg om et eller annet gjøres dette med den største ro og svært så forståelig for den enkelte. Men overraskelsen var tydelig å se, når 3 av forbundets egne representanter gikk mot sitt eget forslag og støttet Gokstad sitt, som dermed fikk et knapt flertall.

En annen som skal nevnes som gjør en fantastisk jobb, Halgeir Ludvigsen og visepresident, han fikk utdelt Norges bowlingforbunds høyeste utmerkelse, nemlig hederstegn i Gull og det til stående applaus under en utmerket middag lørdagskveld :)

Junior rekruttering er hovedmålet de neste årene, og her har alle en jobb å gjøre, også i kretser og klubber. Det skal bl.a oppnevnes en ungdomskomite. Gokstad er i en unik situasjon og har økonomien, men vi har mange fremtidige utfordringer. Iløpet av neste sesong vil vi forsøke å få til et samarbeid med Hedmark og Oppland bowlingkrets i en eller annen form.

Forbundstinget 2015 ble etter mye jubel lagt til Nordens Paris, TROMSØ

Over til noe helt annet ...
Kretsens juniormesterskap ble avviklet igår, og her deltok 9 spillere og 7 av dem var fra oss.

Vi gratulerer Henrik Mikkelsen med Gull, Magnus Rotnes med Sølv og Emilie Mathisen med Bronse, alle i klassen under 16 år. Og grattis til Sebastian Bergan med bronsen i de over 16 år.

Til torsdag skal siste Romling kåres og det er masse ledige plasser.