gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Gokstad nytt 17

8. des. 2013, 17:38 av Kjell Myhre

* Om kampene
Gokstad - Sølvkula, oljeprofil 40 fot.
Denne kampen ville en så gjerne vinne, og det startet veldig bra med 4-0 ledelse etter 1 serien hvor en slo Sølvkula med sammenlagt 200 pinner og de var ikke i nærheten å ta banepoeng. I serie 2 falt spillet betraktelig på våre gutter, og særlig Jan Helge og Thomas som klarte den fine summen sammen på 258, men siden bortelaget spilte som de gjorde i 1 serien så holdt det med 3-1 og dermed var kampen avgjort. Spenningen var da borte, og gutta taper siste 1-3 og kampen ender 8-4. Kampen under ett så var det en vel fortjent seier. Gokstad presterte sesongens dårligste hjemmekamp men det spiller ingen rolle da en fikk med seg de svært viktige 2 poengene. Alexander Larsen var best av våre.

Alle andre kamper i divisjonen endte med hjemmeseier, og Brage som en hadde forventet skulle gitt Sofiemyr en fight hadde ikke sjans og tapte 10-2.

Tingvedtaket om at oljeprofil måtte velges og offentliggjøres burde vel kanskje tilsi at flere lag på tur stiller noe "forberedt" og kunne derfor ta poeng. Nå er serien halvspilt og her er tallene for 1 div og Umbro'n:

1 div årets sesong mot forrige:
H: 28 - 27
U: 5 - 2
B: 12 - 16

Umbro:
H: 33 - 33
U: 4 - 4
B: 8 - 8
Faktisk helt likt og en får tolke dette som en vil. Men hele 73 % av kampene har endt med hjemmeseier i kampene i Umbro'n.

Hadde en hatt en tippekupong bestående av 12 bowlingkamper ville det med noen få garderinger vært lett å klare 12'ern uke etter uke....

Det er vel lov til å spørre seg om fungerer egentlig ligaspillet optimalt i Norge sånn totalt sett?

Gokstad skal nå ikke spille før 1 februar idet en ikke er satt opp i kamp i ligarunde 7. Frogner og Trondheim tar juleferie som venta på topp og vil cruise inn til opprykk for Umbrospill neste sesong. I bunnen har heldigvis vi fått litt avstand ned til Bekkelaget og Gjøvik, og hjemmeoppgjørene mot disse vil nok bli avgjørende for om vi rykker ned eller ikke. Vi kan være godt fornøyde så langt ihvertfall.

Grenland 2 - Gokstad 2, kampen endte 6-6 og Lasse Veisanen imponerte med 219 i snitt foran Hiep med 202 i snitt. Det var faktisk de "gamle" ringrevene Roar og Kjell som var dårligst.

Gokstad 2 spiller som første laget ikke kamp før 1 februar og ligger på 6 plass.

* Et annet tingvedtak gikk på dette med kvalifiseringsspill, og da tar en for seg kvalifisering til 2 divisjon:

En bør vel kanskje stille spørsmål om hvor rettferdig er egentlig plasseringen av de enkelte lag i 3 divisjon! Denne divisjonen er delt opp i 6 regioner og med 2 underavdelinger pr region så det skal være 12 kvalfiseringslag som skal spille, og det betyr at isteden for tidligere 4 lag kjempet om opprykk i regionen, så skal kun 2 lag spille kvallik mot hverandre i hver region. Hvis en klubb stiller med flere lag i 3 divisjon kan man faktisk bli tildelt plass i flere regioner av seriekomiteen. Vi har eksempler i 3 divisjon hvor en klubb stiller med sitt 2, 3 og 4 lag i en region mens en annen klubb med sitt 3 lag i en region mens 4 og 5 laget i en annen region.

Hvis en ser på det sportslige så kan vi for eksempel ta Østlandet avd 3, hvor vi har i avd A hvor 4 klubber stiller med sitt 1 lag, 4 med sitt 2 lag og 1 med sitt 3 lag. I avd. B så er det ingen 1 lag, kun 2 klubbers 2 lag, 3 klubbers 3 lag, 2 med sitt 4 lag og 1 med sitt 5 lag. Snittet er det stor forskjell på i de to divisjonene og en slik sammenligning kan man gjøre i flere regioner. Det vil så klart i de fleste tilfellene være fordel å spille der det finnes en klubbs 2, 3, 4, 5, 6 lag. Seriekomiteen må nok tenke annerledes enn det de har gjort og kanskje bør det fremmes et nytt forslag på neste ting om ikke oppsettene fungerer.

Et lite tips til Jarlsberg som ligger i bunnen av 2 divisjon med sitt 1 lag og går mot nedrykk, bør kanskje få inn de beste på 2 laget som topper i 3 divisjon før det er for sent og så satse på kvalliken mot sannsynligvis Vepsa og vinner man den så er man fortsatt i 2 divisjon:)

* Har man lyst til å reise litt på tur til uken så har man flere alternativer: Ringerike Open, Moss Open, Briskebyen Open og mulig Solli Open som kan bli avlyst pga få påmeldte i skrivende stund.