gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Gokstad nytt 19

31. des. 2013, 12:44 av Kjell Myhre
happy-new-year-2014-holiday-hd-wallpaper-2560x1600-6338.jpg

Ikke lenge igjen før vi går over til et nytt år. En liten oppsummering følger:

I ligaspillet klarte vi så vidt det var å beholde plassen i 1 divisjon etter å ha nedsenka Glåmdal med Bjørn Einar Rudshagen i spissen i den nest siste kampen. Men noe skuffende var det vel å se at en fra tidligere 3 sesonger i Umbro'n ble et bunnlag i 1 divisjon. Men vi har måttet innse at vi har ikke så mange gode spillere, og de med etternavnet Halvorsen og fornavnet Alexander gror jo ikke akkurat på trær heller....
Men vi har noen spillere på gang, nemlig Hiep, Lasse og Sebastian. Vi håper at vi overlever i 1 divisjon også neste år, og at en kan lukte på opprykksplass sesongen 2014/2015.

Trond Jensen og Sturla Murud forsvant like raskt fra klubben som de kom. Et trofast medlem i mange år, Sven Langsem valgte å skifte til Larvik og det gjorde også Emilie Mathisen. Noen juniorspillere har sluttet men vi har også fått inn noen nye og totalt har vi idag 15 aktive juniorer som må betegnes som svært bra her i landet da mange klubber sliter med å få rekruttert de unge til å begynne med bowling. Nivået på våres juniorer er som så og en skulle ønske at kretsen kunne få på plass noen nye ivrige som ville ta trenerkurs.

Alexander Halvorsen var den eneste fra klubben som gikk til topps i en helgeturnering og vi måtte helt tilbake til 2011 for å finne den forrige.

Årets forbundsting ble ikke så veldig spennende, men et par vedtak var jo interessante, og det var dette med valg av oljeprofil og plikten til å informere om denne innenfor en satt tidsfrist. Det er veldig vanskelig for bortelagene å ta poeng og om dette er et problem for bowlingsporten får være usagt. Det ble uansett ikke flere bortepoeng ved valg av bestemte oljeprofiler. Neste mulighet til å fremme forslag om endring vil være i 2015 og da arrangeres tinget i Tromsø. Mange har nok ideer, men motstanden vil være enorm, og da blir det lettest å forholde seg til det enkleste; og ha det som en har det idag! Et annet vedtak som noen vil merke fra 01.01 er at en har gått over i ny spilleklasse.

Bowlingsporten er vel ganske så unik i forhold til mange andre idretter. Det er særskilte regler på hva man kan gomle i seg og hvor, seriespillet og bl.a. hvor nedrykksklare lag år etter år ikke rykker ned fordi andre lag trekker seg stadig vekk. Så har man regelen om at skal en bowlingspiller få lov å delta i NM single, må en ha spilt 150 serier for herrer og 100 serier for damer. Den som har spilt 45, 123 eller 147 serier er jo ikke nødvendigvis dårligere spillere. Det er flere som aldri får vært med i NM pga reglene da det kreves at du må spille turneringer ganske så ofte. Tenk hvis Mads Sandbækken eller Tore Torgersen hadde vært skadet 3/4 del av sesongen og ikke rukket å få nok serier!!! Det hadde nok også vært et ramaskrik uten like dersom hver klubb hadde kun fått lov å sende la oss si 4 representanter og hvor klubbene selv hadde lagt kriteriene for NM uttaket. Noen ville kanskje også si at det ville vært lurt og arrangert NM over lengre tid enn idag så kunne det vært plass til alle som ville.

For at en klubb skal gå rundt er man avhengig av foruten penger, ildsjeler som gjør en formidabel innsats år etter år. Det er som oftest noen få av disse i klubbene rundt om i landet og de fortjener all den ros de kan få og listen over gitte hederstegn fra NBF burde vært langt større.

Gokstad bk takker våre samarbeidspartnere, særskilt Stanghjørnet AS, Byggmester Rolf Undseth, og videre Sparebank 1 Vestfold og arrangørene av Sandarcupen.

Men viktigst av alt så rettes det en hjertelig takk til de 61 personene som er tilknyttet klubben via grasrotandelen. Dette er utrolig viktige midler og helt nødvendige for at klubben består.

Må 2014 bli et spennende år.

Et riktig godt nytt år ønskes alle.