gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Gokstad nytt 20

26. jan. 2014, 19:26 av Kjell Myhre

*NM junior ble avviklet på Veitvet i Oslo nå i helgen og hvor vi hadde 5 deltakere med. Det deltok totalt 74 fra hele landet og dette var en økning fra i fjor, men i årene 2006-2011 var det fra 90-180 deltakere, så rekruttering vil være viktig i årene fremover. Fra vår krets deltok denne gang 17 spillere.

Vi hadde vel ikke akkurat de største ambisjonene, men det er en fin erfaring å ta med seg videre.

Magnus ble nr. 19, Henrik nr. 20, Mohammad nr. 24 og Jon endte på 26 plass. Joakim spilte i klasse yngre gutt og ble nr. 26.

Det var ingen sure miner i minibussen på vei hjem og et stopp på mækkern smakte :) En stor takk til Erik Iversen som var sjåfør.

Det kan nevnes at Emilie Mathisen i år tok gull i klassen for yngre jenter, ifjor fikk hun sølv og da var hun "Gokstad jente" men denne gang representerte hun Larvik. Vi gratulerer så mye.

* Alexander Larsen er for tiden vår beste spiller, og han kom til finalespill også denne helgen. Forrige helg kom han til semifinalen i Drammen Open hvor Norgeseliten deltok, og han fikk en meget flott 10 plass. I denne turneringen måtte en spille hele 233 i snitt på 6 serier for å komme videre fra innledende. I kveld spilte han PP finale i Stanghjørnet cup i Larvik. Etter kun en vunnet kamp så ble det tøft å komme på pallen, men en fin fin 5 plass ble det. Vi hadde flere med, og Hiep ble nr. 10 og dermed svært nære finalespill, Steinar nr. 20, Simen nr. 22 og Jan Helge endte på 36 plass. I juniorklassen ble Mohammad nr. 3 og Alex nr. 6.

* Regelverk. Var litt inne på dette i forrige innlegg og fått noen reaksjoner og her følger litt mer :)
I henhold til lov 4.26.6 så kan en ha en diger frukt- og grønnsakskurv stående i konkurranseområdet samt 1 kilos kong Haakon konfekt uten at en bryter regelverket, men sitter man med en brødskive med syltetøy eller ei wienerpølse i hånda, så er det fy fy. Hva er liksom poenget??? Mulig at man i forarbeidene fryktet lukta av pultost, makrell i tomat, gammalost osv. Og hvilke innendørsidretter har man sett at man spiser så mye mens man konkurrerer da, jeg har ikke sett det, og må en ha regler som vi har det? Jeg er helt sikker på Ronnie O'Sullivan alias The Rocket kan spise hva han vil når han spiller snooker også. Men først unaturlig ville det blitt hvis vi så i tv-ruta at han åt et eller annet mellom hvert støt... Men som nevnt vi har lov til å ta ei drue mellom hvert kast. Er vi bowlingspillere alltid så sultne at lovgiver har kommet med denne bestemmelsen, eller kan man stille spørsmål om seriøsiteten? Hobbyidrett? Tja si det. Forby isåfall all form for spising i konkurranseområdet!

Svenskene har ingen slik matregel, og noe som de heller ikke har er samme krav til SM som vi har til NM. Herrene må ha spilt minst 150 serier, og dette er absolutt grense for å delta i NM. I andre idretter så skal man prestere noe for å kunne delta i NM; vi har svømmere som skal svømme på en viss tid på de ulike distansene, en vektløfter må løfte et visst antall kilo, en diskoskaster må ha kastet et visst antall meter, og en må løpe på en viss tid innen friidretten. Dart har visstnok ingen regler. I bueskyting så vil man se på resultatene dersom det blir for mange påmeldte. I Norge så belønnes du med NM deltakelse selv om du ikke har prestert noe som helst, bare du har minst 150 serier så er det flott. Hvordan skulle en så gjort det da? Rankinglista bestemmer? Nei ville nok mange si av diverse årsaker: uforståelig system, urettferdig, en ville holde seg borte fra noen turneringer i fare for å miste peong, nye spilleres vei oppover på rankingen etc. Klubbene bestemmer og setter kriterier? Interessant nok som et siste alternativ. Åpent for alle men begrensning allikevel på antall deltakere? Tja en skilleregel hvor en siler ut de overflødige ved f.eks man da her bruker rankingen. Må ha deltatt på særskilte stevner plukket ut av forbundet? Tja men det vil ikke ha noen sportslig betydning men mulig bedre alternativ enn idag allikevel. Dette var ikke så lett det.... NBF og mulig en rekke arrangører er vel fryktelig redd for deltakelsen på turneringer ved endring av dagens regel, da svært mange gir inntrykk av når en deltar at en kun er med for å få nok serier til NM!!! Så det er nok en del "programfyll" rundt om av denne grunn på de ulike arrangement. En endring bør nok foreslås på neste ting.

*Klubbdrakt/teamdrakt/sponsordrakt - Hva slags farge på buksa kan en egentlig ha? Som turneringsleder kan det være veldig vanskelig og det gis derfor sikkert ikke mange bøter rundt om i Norge vedr. dette. Spiller man ligakamp er det svært synlig dersom laget ikke stiller likt. Når det gjelder overdelen, så finnes det bilde under hver klubb på bowlingforbundets sider. Det burde vel om ikke nødvendigvis være bilde av en trøtt svart bukse, kunne vært lagt inn en linje hvor det stod fargen. Og når det gjelder teamspillere er det jo helt håpløst, her har man sett mange varianter gjennom årene, og det er rart at man ikke ennå har klart å få orden på dette. Det står i regel 4.17.13 at både overdel og underdel skal være offentliggjort på NBF sine nettsider, har noen sett disse???? Det samme gjelder sponsorskjorter! Hmm ja ja...

*Hva skjer så til uka? Ligakamper til helgen. Ingen ordinære turneringer i distriktet, og det skjer ikke før Jarlsberg arrangerer Skjærgårdsspillet 19-23 februar. Nok en gang så har en valgt en karusellfinale og hvis det også gjelder juniorene så er det bare trist og vi ønsker derfor i utgangspunktet ikke å delta med våre juniorer.