gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Gokstad nytt 24

9. feb. 2014, 18:09 av Kjell Myhre

* Resultater:

Gokstad - Arctic Strike, oljeprofil 40 fot.
Bortelaget hadde lørdagen spilt 2 kamper og tapt den ene 1-11 og vunnet den andre 11-1. De måtte derfor vinne idag for å ha en viss sjanse på opprykk. Gokstad på sin side ville gjerne ta en 2 poenger for å skape en viss avstand ned til nedrykksstreken. Det ble også klart før kampstart at vi ikke hadde noen reserve. Hiep var klar til å gjøre sin debut på førstelaget.

I den første serien så sliter Arctic og vi får overtaket umiddelbart etter noen få ruter og Alex storspiller. Det ender fullt fortjent 4-0. I den andre serien hever bortelaget seg en god del, men ikke nok til å unngå at kampen blir allerede avgjort, 3-1 til Gokstad. I siste serien så spiller Arctic enda litt bedre og vi faller noe sammen og taper 1-3. Vi kan være glad for at det ikke skulle spilles en 4 serie! 8-4 seier smakte godt, og Alex var best av alle med 677 foran Hiep som ikke så ut til å ha noen premierenerver i det hele tatt med sine 656.

Gokstad - Gjøvik, oljerprofil 40 fot.
Dette var bortelagets eneste kamp denne helgen og for å unngå nedrykk så måtte de vinne. Gokstad kunne nesten sikre plassen med seier.
Men hva skjedde i første serien, jo som vanlig når vi har 2 kamper etter hverandre så sliter vi. Gjøvik vinner serien med sifrene 3 mot 1 og det takket være Hans Menkerud sine 258 og Rune Gullberg som tok innersvingen på Halvorsen i 10 ruta. Skulle det gjenta seg det som skjedde mot Munken 2 etter storkampen mot Trondheim? Halvveis i 2 serien ligger vi bakpå og alt ser mørkt ut, men gutta tar seg sammen og det ene baneparet vinner med knappe 2 pinner, det andre med 7 og det siste med 29. Kampen var dermed snudd og Gokstad ledet 5-3. I siste serien faller spillet betraktelig på begge lag, men når Gjøvik ikke klarer over 1000 pinner sammenlagt så ror vi dette i land og kampen ender 8-4. Deilig :)

Da har vi fått en luke ned til vår neste motstander 2 mars, Bekkelaget, på 5 poeng. Og det skal mye til for at vi skal bytte plass med dem på tabellen.

Gjøvik virker også fortapt da de i neste runde skal til Frogner og Brage. Sølvkula som tok skalpen til Bekkelaget og dermed sin andre hjemmeseier for sesongen klarer heller ikke å unngå nedrykk da de skal til Trondheim i neste runde.

Både Frogner og Trondheim vil rykke opp og ingen bombe akkurat det! Men hvem som får gullet kan det jo bli noe kamp om ettersom Frogner nok en gang startet med et svekket lag i sine 2 kamper og tapte mot nevnte Trondheim, og spilte kun uavgjort mot Munken 2. Uoffisielt så stoppet dermed Frogner på 46 kamper på rad uten tap. Avgjørelsen faller nok i nest siste runde, 8-9 mars, hvor vi tar imot Frogner og Arctic møter Trondheim. Mulig det også blir ren bronsekamp i siste serierunde hvor Arctic møter Munken 2. Brage har fått opp dampen for seint!

Vepsa - Gokstad 2, 10-2, som ventet fikk gutta våre det tøft og en ble banka også med hele 500 pinner. Jan Helge best av våre.

Vepsa 2 - Gokstad 2, 6-6, her ledet vi med 6-0, men klarte ikke å få det ekstra nødvendige banepoenget i de 2 siste seriene. Roar var bestemann.

* Lørdag den 15 februar arrangeres KM junior på Jarlsberg. Normalt arrangeres dette mesterskapet før NM junior, men en får være glad for at det i det hele tatt arrangeres.

* Vår eneste representant i NM veteran, Roar Haugan, skal i ilden fredags ettermiddag. Dette mesterskapet arrangeres i Trondheim, og Roar får da også besøkt familien.