gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Gokstad nytt 25

24. feb. 2014, 18:12 av Kjell Myhre

* Resultater
I KM juniorer så ble det ikke noe gull på noen av våre denne gang. Vi fikk med oss 1 sølv og 1 bronse i double ved henholdvis Magnus/Mohammad og brødrene Mikkelsen. I singel fikk Joakim bronse. Våre 5 deltakere i klassene U11 og U13 fikk alle deltakerpremie.

Vi hadde ingen juniorspillere med i helgens Skjærgårdsspill pga tidligere nevnte årsaker. Men til denne turneringen i Tønsberg fant 5 andre fra klubben veien. Hiep ble nr. 30, Larsen nr. 20, Lehmann nr. 14. Til finalespill gikk Halvorsen og Iversen. Og som sist gikk Erik ut etter en serie, mens Alex han var med noe lengre og endte på 3 plass foran Gether'n men bak 2 andre Frognergutter.

*World cup kvalifisering
Her har forbundet forsøkt flere varianter gjennom årenes løp og etter rankinglistens inntog i Norsk bowling så har man igjen funnet tiden moden for en forandring. Denne gangen skal man bruke kr. 10 - 20.000,- for å holde en egen kvalifisering for 8 damer og 12 herrer. Her vil halvparten av spillerne bli tatt ut av sportssjefen, Erik Garder, såkalte Wild Cards, mens andre halvparten tar man ut ifra de øverste på rankinglista. Er denne fornyelsen så veldig positiv da? Egentlig er det vel bare noen svært få i Norge som er kvalifisert for å delta i et sånt mesterskap at det burde vel være helt unødvendig å holde kvalifisering for 12 herrer og NBF kunne foretatt utvelgelsen selv på bakgrunn av sesongens resultater.

Før var det vel kanskje noen som synes det var moro å få med seg ett eller to world cup poeng, samtidig var det noe ekstra stas å være med i disse selv om en visste at en uansett ikke ville få nok poeng til å dra til eksotiske steder rundt om i verden. Det hadde vel kanskje vært en ide en gang å ha mange Norgescup stevner spredd rundt om i vårt langstrakte land, og hvor man i tillegg til ordinære premier også kunne ha noe fint å gi til de som samlet mest poeng, og disse stevnene kunne også ha dannet grunnlag for NM deltakelse, men det var en helt annen diskusjon he he....