gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Gokstad nytt 30

16. mars 2014, 19:26 av Kjell Myhre

*Klubbmesterskap 2014
Det var 12 senior medlemmer som hadde karret seg tidlig opp av sengen idag morges for å kjempe om heder og ære. Og flere hadde nok et håp om slå Alexander Halvorsen. Det skulle 6 til pp finale og her ble det svært dramatisk om å få disse plassene, da det skilte kun 22 pinner fra 3 plass til 11 plass! Det var som vanlig tunge forhold og Hr. Halvorsen var den eneste på 1200 på 6 serier. Videre til finale gikk også Kjell, Roar, Jan Helge, Hiep og Alexander Larsen. ( nr. 7 Thomas, nr. 8 Lasse, nr. 9 Erik, nr. 10 Simen, nr. 11 Andreas og nr. 12 Harald) Det ble ikke så veldig spennende om gullet, men om de øvrige medaljene var det en tøff fight helt inn, og etter en iherdig sluttspurt så knep Larsen sølvet foran Hiep. Roar ramla akkurat ut av pallen og fikk den sure 4 plassen, Kjell nr. 5 og Jan Helge nr. 6. Alt i alt en fortjent seier til unge Halvorsen og vi gratulerer så mye.

*Kretsseminar 2014
Det nærmer seg dette seminaret som avholdes 5 og 6 april. Sist gang det ble avholdt var i mars 2012 og den gangen trodde forbundet at det ville skje diverse spennende aktiviteter ute i kretsene. Hva har så skjedd? Og trenger man egentlig kretsene nå i 2014?
Utifra nyhetsinnlegg på de 11 kretsene sine hjemmesider og innhold så kan man rangere kretsene slik:
1. BBK - Bergen - suverent best og her ser det ut til å skje mye.
2. HOBK - Hedmark/oppland
3. BUBK - Buskerud får + for også være på facebook
4. TBKR - Trøndelag, 1 nyhet 2014, flere i 2013
5. NBK - Nordland, 1 nyhet i 2014, 8 i 2013
6. VTBK - Vestfold/Telemark, 2 nyheter i 2014 som var vel på tide da det sist gang var i oktober 2012.
7. OBK - Oslo, siste nyhet nov 2013
8. ØBK - Østfold, siste nyhet juli 2013
9. TBK - Troms, siste nyhet mai 2011
10. ABK - Agder, siste nyhet 2010
11. RBK - Rogaland, klar jumbo og har ikke tatt siden i bruk i det hele tatt!

Som denne oversikten viser så er det jevnt over dårlig med info som gis og deretter også aktiviteter som kretsene står for, og her kan en nevne at ikke alle kretsene klarer engang å arrangere de ulike KM'ene. Det viktigste en krets skal gjøre, er nok å få innhentet tidspunktene for når de ulike klubbene ønsker å arrangere turneringer og til slutt samordne disse for å unngå stevnekollisjoner. Men det ville vel klubbene klare å bli enige seg i mellom, eller ville det bli bare krangel??? Hva med forbundskontorets rolle?
Det er i bowlingsporten som i andre idretter, et stort problem med å få folk til å sitte i de ulike styrer og mange sitter der uten ivrig lyst, og når en ser egentlig helheten her med hensikten av å ha kretser så burde det tale for et flertall for å legge disse ned og derfor la disse menneskene slippe. Men vil da KM forsvinne? Tja si det....

*Turneringer til uka
For desperate som er i "serienød" til NM eller har gleden av å konkurrere litt, så har man Bragecup til tirsdag, Elverum open og Clever points på Veitvet.