gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Gokstad nytt 33

1. april 2014, 06:05 av Kjell Myhre
138.JPG

*Vrakpant på bowlingkuler
I det stille så har et regjeringsoppnevnt utvalg(NOU 2014-0042) sett på denne muligheten. Det er svært så bekymringsfullt at det finnes så mange bowlingkuler i de tusen hjem og hvor disse til slutt kastes. Som ovennevnte bilde viser, av en helt vanlig glad og lykkelig Nordmann som liker og ferdes i skog og mark, så er det ikke noe hyggelig å gå søndagstur og så ser bowlingkuler henslengt ute i vår flotte natur. Det er også en del kuler som havner på havets bunn, da flere overvåkningskameraer på broer rundt om har fanget opp at mange har sett dette som enkel måte å kvitte seg av med dem på. Stoffet i en bowlingkule er svært så miljøfarlig og når mange spillere eier hver seg 6 kuler eller fler, så sier dette seg selv at dette må gjøres noe med. Før om åra hadde man normalt 2-4 kuler, men nå er det større jag etter å henge med og nye kuler kjøpes ganske så ofte av den enkelte, og det blir jo ikke bedre at fabrikkene i USA spytter ut nye kuler i forlokkende farger. Det er derfor nå hastevedtatt en vrakpant på kr. 250,- pr kule, for lite vil noen si, men hvem sa at den nye regjeringen ikke var opptatt av miljøet og vi applauderer for vedtaket! Bowlingkulene innleveres til bowlinghallene som har fått godkjenning av staten.(Se etter et grønt merke i inngangspartiet i hallen din)

*Gokstadbollen
De aller fleste har vel hørt om Espaboller, og nå tenkte vi å ta opp konkurransen med disse. Vi har i samarbeid med flere av de beste konditorier i Norge fått til en kjempeoppskrift. Klubben har jo ikke apparat til å ta av seg produksjon og distribusjon så vi får nøye oss med kr. 1,- pr bolle som blir solgt. Det er iløpet av natta blitt kjørt ut massevis av boller da vi ønsker å få tilbakemelding på om de duger og idag kan alle som striker i en eller annen bowlinghall ta med utskrift og fremvise den hos baker'n og spørre etter Gokstadboller, du vil da få gratis bolle, men max 5 per person, dvs 5 strike=5 boller. Så venter vi spent på feedback :)

*Bowlinggalla
Norges bowlingforbund har sett seg lei på at det år etter år aldri gis noen pris til en bowlingspiller på den årlige idrettsgallaen som vises på NRK. De har nå bestemt seg for å holde sin egen galla har vi fått vite. Imidlertid er en usikker på hvilke kategorier en skal ha og de ønsker gode forslag. Noen har allerede foreslått årets forbilde, årets lag, årets lefty, spilleren med den fineste bagen, ja ja. En tar sikte på at det skal være 3 nominerte i hver kategori/klasse. Det er også ønskelig med forslag på prisutdelere, og her foreligger det også noen og her kan nevnes, Alexandra Joner, Thomas Gjertsen og Erna Solberg. Man ser heller ikke helt bort fra muligheten til å ha noen internasjonale stjerner som setter ekstra glans over arrangementet som f.eks Emma Watson, Leonardo Dicaprio og Jason Statham. En må vel si at forbundet satser svært så ambisiøst men kanskje dette må til for å få opp rekrutteringen!

*Bonussystem
Gokstad bk har vedtatt fra kommende sesong å gå helt over til spillerkontrakter og hvor du blir belønnet etter prestasjoner. Det deles ut sjetonger som en veksler inn i kontanter 2 ganger i året, 22.12 og 01.06. Da har man ekstra penger til julegaver og en etterlengtet sommerferie. Som eksempler kan nevnes: Spiller du på ligalaget så får du en sjetongbrikke med tallet 20, spiller du best så får du en med 50. Gjør du det bra i turneringer så får du også noen, samme ved spilte over 100 serier i sesongen. Å være med på dugnad gir også flotte sjetonger. Men gjør du stikk motsatt, dvs driter deg ut på laget, gidder ikke å være med på dugnad og turneringer så blir det gitt minussjetonger. Disse kreves innløst når skattepengene kommer for de fleste, dvs. rundt Sankthans. Fullstendig liste henger oppslått i hallen. Sjetongverdi 1= kr. 10,- dvs 20=kr. 200,- Så vi ønsker alle lykke til i den kommende sesongs sjetongjakt.