gokstad.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Er Norsk liga bowling på rett vei?

14. juli 2016, 12:49 av Kjell Myhre

Litt info om det ordinære ligaspillet:

På forbundstinget i 2011 ble det vedtatt at en skulle spille 6 manns lag i daværende Umbroliga for damer og herrer, samt 1 divisjon for herrer. I alle andre divisjoner skulle det være 4 på laget.

Det ble vedtatt på forbundstinget i 2013 at hjemmelaget i de øvre divisjoner måtte opplyse på forhånd motstanderlaget hvilken oljeprofil som ville bli lagt.

I sesongen 2015/2016 som nylig ble avsluttet deltok det 1135 spillere i NBF sin liga. Det var 160 (14 %) spillere under 23 år, 471 (41,5 %) i alderen 23-49, samt 504 (44,5%) spillere over 50 år.

Hvor mange kamper endte med hjemmeseier, uavgjort og hjemmetap?

I Umbro'n for herrer var fordelingen 64-4-22, dvs at hele 71,1 % av kampene endte med hjemmeseier! I 1 divisjon herrer var det 58-11-21, dvs 64,4 % H og en kan også ta med 2 divisjon som totalt viste 161-33-76 dvs. 59,6 % H.

All statistikk viser at det ikke har blitt mindre hjemmeseiere etter vedtaket i 2013! Intensjonen var vel at bortelagene skulle kunne ta mer poeng, eller?

Andre ligaer har kommet til gjennom årene og idag har en mulighet til å delta i Osloligaen, Sørlandsligaen, Østfoldligaen, Lokal liga Bergen og Veteranligaen som blir stadig uvidet og i år er det påmeldt 76 lag som vil si 380 lisensierte spillere over 50 år som kommer til å delta.

Er det ikke på tide å endre konseptet for NBF liga? Hva kan gjøres for at denne blir mer attraktiv og som også kan bidra til mer rekruttering, samt gjøre oss bedre og kunne beholde interessen oppe for nåværende spillere både gamle og unge? Kanskje media i tillegg vil finne det mer interessant hvis konseptet er bra nok.

Drastiske tiltak må til, og fortsetter vi i samme sporet, vil det i hvertfall ikke gagne Norsk bowlingsport med årene. Skal vi ha en hovedserie må det vært likt antall spillere på alle lagene i samtlige divisjoner og 4 manns lag må fjernes. Så får man ta diskusjonen på om det vil være riktig med 6 eller 8 manns lag og deretter hvordan man til slutt kårer en ligamester i Norge. Vil dette utelukke klubber med for få aktive spillere eller man er tilhørende i en hall med for liten kapasitet, så SORRY, da er det ikke denne ligaen en kan være med i. Vi kan ikke lenger tenke på alle og en hver, og forsøke å gjøre alle tilfreds og ei heller tenke på inntektene som forbundet vil miste. Om få år vil liagen bestå av over 50 % spillere som er 50 + og dette er uheldig utvikling.

Norsk bowlingsport må gå fremover, og til våren er det forbundsting og det er nå på tide å VÅKNE OPP!

(Dette innlegget er personlig skrevet)