MBK-Sponsorer-2018-jpeg.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

NM Lag 2018

20. nov. 2018, 13:01 av Øivind Bøhle Nordhagen
molde bk lag nm.jpg

En kort oppsummering etter et fantastisk Lag NM!
I år stilte Molde Bowlingklubb med to damelag, og to herrelag. Og allerede her satte klubben en ny personlig rekord, allerede før første kastet var kastet, så dette lovet godt!

Innledende puljer

Herrer:
Herrelagene skulle først i aksjon, da første pulje gikk av stabelen kl.14 på fredag. Begge lag tok fatt på oppgaven med et godt humør, og en stå-på-vilje ut av en annen verden. Og Molde 1 kom veldig godt i gang. Med solide 1095 (219 i snitt) i første serien var lista lagt for resten av turneringen, og vi lå plutselig veldig godt an til videre spill, men med to serier igjen visste vi at vi måtte fortsette å male på, da marginene i denne fantastiske sporten fort kan gi oss hodebry. Vi peiser på i neste serie, og med en Kristian Malme i storform, øker vi fra første serien, og leverer fantastiske 1126 (225,2 i snitt). På dette tidspunktet tror jeg at jeg snakker for alle på laget, når jeg sier at vi følte oss delvis uovervinnelige et lite øyeblikk. Men i 5.mannslag må man komme seg fortest mulig ned på jorden, da det er en krevende spilleform både fysisk og psykisk. Laget fungerte på dette tidspunktet optimalt, og vi klarte å løfte hverandre opp når vi gjør noen dårlige slag. Fra start i 3. og siste serien, får vi kjenne på det faktum at banene begynner å endre seg en del, og vi sliter litt med både kulereaksjon og pinnefall. Men med verdens beste heiagjeng (damelagene), og tidenes lagkamerater i ryggen, kriger vi inn en god 1036 (207,2 i snitt) serie. Og med dette leder vi innledende spill, før seedet pulje, med magiske 3257 (217,1 i snitt). (Etter seedet pulje ligger vi på 2.plass, og leverer med det beste resultat i innledende pulje for Molde BK i et lag NM noensinne) Kristian Malme leverer fantastiske 731 (243,6 i snitt) poeng, noe som viser seg å bli beste individuelle score i innledende pulje dette året, med god margin! Fantastisk!

Molde 2 fikk en litt tyngre start på mesterskapet med 831 (166,2 i snitt) i første serien, men leverer absolutt godkjent i sin første serie. Det er tøft å spille på bortebane, og det får gutta merke i 2.serien. 757 (151,4 i snitt) blir dessverre litt for lite, og med helt greie 826 (165,2 i snitt) i tredje og siste serien blir det 2414 (160,9 i snitt) totalt. Hederlig innsats og en god erfaring å ta med seg videre, men dessverre ikke nok poeng til videre spill. Vi stiller med to herrelag i årets lag NM, noe som i seg selv er en veldig bra prestasjon.

Damer:
Så var det endelig klart for damene. Det er første gang Molde Bowlingklubb stiller med to damelag, og begge lagene skulle spille sine første serier kl.09 lørdag morgen. Herrelagene var selvsagt på plass for å heie frem damene, for å prøve å gi tilbake litt av den stemningen damene ga oss under våre innledende serier. Det var mye spenning i gruppen før start. Molde 1 fikk en god start med 746 (186,5 i snitt) i første serien, godt ledet an av Grethe (217p) og viser med det at de mener alvor i årets lag NM. Vi håpet at nervene vi hadde før start var borte etter den solide første serien, men kanskje ble skuldrene og forventningene litt høyere. For i serie nummer to gikk det litt tråere. Det ble dessverre litt for mange tomruter, og få strike. Og dette ga oss en serie på 684 (171 i snitt) poeng. Alle er enige om at vi kan bedre enn dette, og damene går inn i siste serien med riktig innstilling, og kjører på fra start. Det kriges inn en fantastisk tredje serie på 779 (194,7 i snitt) poeng, med Irene i spissen med 245 poeng! Med dette ender de på 2209 (184 i snitt) poeng, og kaprer en god 4.plass etter innledende. Og er med dette klare for semifinale blant topp 12!!

Molde 2 fikk en litt tyngre start, men vi stiller med mange ferske spillere og må virkelig si oss fornøyde med 607 (151,7 i snitt) poeng i første serien. Etter denne serien snuser faktisk også Molde 2 på videre spill. Men i 2.serien blir det vanskelig å levere like gode summer. 559 (139,7 i snitt) blir litt for lite, og med 603 (150,7 i snitt) i siste serien må vi innse at lag NM er over for våre tapre damer på Molde 2. Totalt 1769 (147,4 i snitt) poeng. Kjempegøy med to lag, og veldig gøy at begge lag leverer gode resultater! Vi som sto bak dere storkoste oss hele morgenen, og fikk en fantastisk oppladning til kvartfinalen vår senere på dagen.

Kvartfinale (Kun Herrer)
Molde 1 gikk inn i kvartfinalen med en solid 2.plass. Vi fikk oss en god oppladning med å følge damene tidligere på morgenen, og vi var alle enige om at vi skulle ta med oss den gode opplevelsen fra dagen før, og stemningen som var under damepuljen, inn i kvartfinalen. Vi er tross alt et lag som presterer best når vi skaper en egen liten boble med god stemning rundt oss, og vi hadde allerede prestert over all forventning. Så her var det bare å kose seg.

Vi starter første serien helt greit med 1019 (203,8 i snitt) poeng. Allerede i denne serien begynner vi å merke forskjellene fra innledende pulje, i forhold til endringer i banene. Flere spillere som søker spill i samme område gjorde at endringene kom raskere, og kraftigere enn innledende. Med litt ekstra nerver klarer vi bare 976 (195,2 i snitt) i serie nr.2. Selv om serien ble litt lavere enn ønsket, kriger vi inn mye poeng på slutten, og unngår en kriseserie. Før tredje og siste kvartfinaleserie, tar vi en liten samling, hvor vi minner oss selv på at vi er der for å kose oss, og for at vi synes dette er gøy å holde på med. Så mer fokus på humør, og litt mer gi-f stemning måtte til når vi tok fatt på sisteserien. Vi fikk umiddelbar respons, og vi druser på med 1061 (212,2 i snitt) poeng i siste serien! Med dette ligger vi som nr.4, og kommer oss «lett» med blant topp 12. Damene sto som vanlig bak oss hele kvartfinalen, og bidro sterkt til at vi kriger inn de poengene vi gjør. Vi er klare for semifinale!!

Semifinale

Da var begge 1.lagene klare for semifinale. Vi bærer litt preg av at det allerede har vært en lang dag, og at vi plutselig ikke har hverandre til å backe opp bakfra. Damelagene spiller i venstrehallen, mens herrene spiller i den høyre.
Vi starter første serien i semifinalen rimelig dårlig. Begge lag sliter, og det ser i perioder ganske mørkt ut. Både damene og herrene spiller sin hittil dårligste serie i mesterskapet, med 959 (191,8 i snitt) på herrene, og 675 (168,7 i snitt) på damene. Vi må virkelig grave dypt for å finne poeng, og kjemper på videre. I serie to leverer gutta en fantastisk serie på 1093 (218,6 i snitt), og vi gir oss selv en god mulighet før siste serien til å holde oss inne blant de 6 beste lagene som skal spille finale. Damene får det dessverre enda tøffere denne serien, og leverer kun 617 (154,2 i snitt) poeng. Om vi skal ha med to lag til finale må damene virkelig ta seg sammen. I siste serien tar damene skikkelig ansvar og leverer en kjempeserie på 790 (197,5 i snitt) poeng. Med denne serien tar damene 6. og siste plass i damefinalen søndag morgen. Herrene får en verst tenkelig start på siste serien sin. Det var stor forskjell på banene på paret, og det var vanskelig å finne noe marginer. Med 884 (176,8 i snitt) leverer de sin desidert dårligste serie. Men takket være 2.serien, kaprer gutta den 6. og siste plassen i herrefinalen søndag. Vi har med dette to lag i finalen i NM for lag 2018. En fantastisk prestasjon. Etter 13,5 time i hallen denne lørdagen er det en sliten gjeng som drar hjem for noen etterlengtede timer med søvn.

Finale (PP)

Med to lag klare for finale har vi allerede levert enda en ny rekord for klubben, da vi aldri har hatt noen lag i finalen, noensinne. Hverken på dame eller herresiden. Det er slitne gutter og jenter som ankommer bowlinghallen 08.15. Men det gode humøret er selvsagt på plass. I finalen skal alle lag spille en kamp mot hverandre, hvor seier gir 100 bonuspoeng for herrene, og 80 for damene. I tillegg gir spill over 1000 poeng på herresiden +25 poeng i bonus, og på damesiden +20 poeng i bonus for over 800 poeng. Så her har vi alle muligheter til å klatre.

Damer: I første serien tar damene tak og vinner første serien. Lagsummen på 675 (168,7 i snitt) er ikke fantastisk, men med 80 poeng i bonus er det absolutt ingen dårlig start. I andre serien leverer de en mye bedre serie, og slår faktisk Trondheim med gode 796 (199 i snitt) poeng. Virkelig en solid start på PP-finalen og vi klatrer på listen. Så blir det dessverre tap i de tre siste kampene, med seriene 666 (166,5 i snitt) -645 (161,2 i snitt) -694 (173,5 i snitt). Damene ender til slutt på en fantastisk 6.plass i årets NM for lag. Irene blir lagets beste spiller, med 2053 (186,6 i snitt) poeng på sine 11 serier. Bra jobbet, og virkelig stor idrett av laget og en prestasjon å være stolt av!

Herrer: Herrene raser ut av startblokkene og slår Munken i sin første kamp. Med 1068 (213,6 i snitt) + 125 poeng i bonus får vi en god start. Etter dette taper vi klart mot Trondheim med en helt grei jobbeserie på 976 (195,2 i snitt) poeng. Så følger en serie av kamper hvor vi har en mulighet lenge, men hvor avslutningene på seriene dessverre blir litt for dårlige. Så med seriene 982 (196,4 i snitt) – 972 (194,4 i snitt) – 1010 (202 i snitt), blir det ingen flere seire på oss i denne finalen. Men gutta klatrer en plass, og ender på en særdeles god 5.plass. Morten blir beste spiller fra Molde, og leverer jevne og gode resultater gjennom hele mesterskapet. Med 3090 (220,7 i snitt) poeng på sine 14 serier er han helt oppe blant de beste på individuell score.

Molde bowlingklubb ble også nevnt i avslutningstalen til Per Iversen under premieutdelingen med mange varme og gode ord om klubbens utvikling og resultater de siste årene, i tillegg til stemningen og humøret vi bidrar med på banene. Spesielt på damesiden tar vi store steg, og dette blir lagt merke til i bowlingnorge! Utrolig fin gest fra forbundets side!

Vi vil gjerne avslutte denne oppsummeringen med å takke våre fantastiske sponsorer. Uten dere ville vi ikke kunnet levert på det nivået vi gjør i dette mesterskapet. Dere er uvurderlige for oss, og vi setter stor pris på at dere ønsker å støtte oss!
Så en stor takk til XL-Bygg Dale Malo, Romsdalsbanken, Thon Hotel Moldefjord og Panorama Bowling.