MBK-Sponsorer-2018-jpeg.jpg

Bowling • Sport • Morro

Alle kan spille bowling. Her finner du nyheter, bilder, resultater og annet fra idretten vi er så glade i.

bowling.no

Øyvind og Tove er vinnere av Molde Open 2022

28. mars 2022, 23:30 av Øivind Bøhle Nordhagen
MoldeOpen22_molde.jpg

Da er Molde Open ferdigspilt. Etter to meget spennende finaler ble det Molde-seier i herreklassen, mens TBK vant dameklassen.

På lørdag ble det spilt 3 puljer.
I første pulje var det vår egen Martin Aarø som var best med 1211, foran Oddbjørn Nilsen (TBK) på 1188, begge summer skulle vise seg å holde til mellomspill.

13-pulja skulle vise seg å bli den pulja med høyest spill. Heidi Rygh (TRX) spilte bra og gikk rett i ledelsen i dameklassen med 1214, mens Hanne B. Spets (TBK) spilte 1163. Henholdsvis nr 1 og 4 etter innledende. I herreklassen var det meget bra spill av Andreas E. Aas (Orkla) og Rune Spets (TBK). Med 1241 og 1228 ble de nr 1 og 2 etter innledende. Trond Erik spilte også bra, 1192 og klar for mellomspill.

I siste pulje var det mange som kjempet om finaleplass, og mange var veldig nære. Til slutt var det kun Terje Skare (Munken) som med 1194 klarte å spille seg inn. Stian Hoff (Orkla) var nærmest cutten, 13 pinner bak Morten som var sistemann med til mellomspill. Roger og Tomi tok seg videre på turbo i herreklassen, mens Tara og Fredrikke tok turboplassene i dameklassen.

Det var mange Molde-spillere i mellomspillet i begge klasser. Dessverre stoppet det her for Tara og Lisa, mens Grethe tok seg videre med 530 på sine 3 serier.
Blant herrene var enda flere Molde-spillere representert. Det stoppet dessverre i mellomspillet for Arild, men Morten, Øyvind, Martin, Trond Erik og Øivind klarte å ta seg videre. Med seg fikk de Oddbjørn (TBK).

I semifinalen ventet Heidi Rygh og Irene i dameklassen, mens Andreas E. Aas og Rune Spets ventet for herrene. Av de 6 damespillerne og 8 herrespillerne skulle halvparten ta seg videre etter 3 serier.
Irene manglet kun 2 pinner på å være blant de 3 som gikk videre hos damene. Tove W. Fosseide (TBK) var best av damene, men kun 7 pinner bedre enn Grethe. Med seg til finalen fikk de Fredrikke Bøe (Oppdal).
Hos herrene ble det stopp for Martin og Trond Erik her, men våre 3 andre la seg i toppen. Morten var best med 612, 13 pinner bak fulgte Øyvind mens Øivind va ytterligere 5 pinner bak. Med seg til finalen fikk de med seg Andreas.

I finalen tok de med seg scoren fra semifinalen, og det skulle spilles ytterligere 3 serier. Og for noen spennende finaler vi fikk. Tove og Grethe fulgte hverandre tett hele veien, men det ble til slutt Tove som trakk det lengste strået. Spenning helt ut, og Tove var kun 5 pinner foran Grethe.
Også hos herrene var det utrolig spennende. Alle fulgte hverandre ganske tett, med et lite forsprang til Morten og Øyvind før siste serien. Øivind spilte høyeste 3.serien, og før siste ruta kunne faktisk alle 3 Molde-spillerne vinne. Øyvind holdt hodet kaldt, brukte all rutinen sin og holdt unna for Øivind og Morten. 8 pinner ned til Øivind på 2.plass og 26 pinner ned til Morten på 3.plass.
Med trippel Molde på topp i herreklassa og 2.plass i dameklassa, så har det vært ei meget bra sportslig turnering for klubben.
Vi må også gratulerer Christian D. Otting som med meget bra spill vant jr-klassa :-) Og alle de andre juniorene som stilte opp.

Vi takker alle som tok turen til Molde, som har kjempet og stått på under det som har vært krevende spilleforhold. Vi valgte en tøff oljeprofil, og med tanke på profilen har det vært mye bra spill. Det ble meget jevnt og spennende. Og det var koselig å se folk igjen, etter at Molde Open ikke hadde blitt arrangert de 2 siste årene.
Velkommen tilbake neste år :-)